Beton Amprentat Ialomita

Beton Amprentat Ialomita

beton amprentat ialomitaEchipa BetonPro are peste 20 de ani de experienta in proiecte ce implica beton amprentat decorativ in Ialomita si nu numai si ofera clientilor garantia unor lucrari la cele mai inalte standarde oferind totodata garantie reala clientilor. Cu o gama variata de culori,  tipuri multiple de design si un cost redus, betonul amprentat devine  varianta accesibila in amenajarea spatiilor comerciale, statiilor de benzina, parcurilor, spatiilor de parcare, gradinilor si amenajarilor din gospodarii din zona Ialomita si limitrofa. Executam lucrari profesionale de beton amprentat in Ialomita respectand norme Europene de calitate si profesionalism. Fiecare client doreste ca o alee sau o terasa din beton imprimat cu model sa arate bine si sa ofere o suprafata durabila. Acest lucru poate fi obtinut urmand  5 puncte principale de luat in considerare.

1. Imprimarea de buna calitate a betonului

Spre deosebire de pavajul din beton betonul proaspat este unul dintre putinele materiale perisabile utilizate in industria constructiilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand este livrat sub forma de beton amestecat gata, exista doar un anumit timp pentru a-l aseza in locul si forma necesara inainte de inceperea setarii.imprimarea de buna calitate a betonului
Prea mult beton, prea putina forta de munca, prea putine matrite de tiparire si vreme calda este o combinatie sigu ra care va duce la o lucrare grabita, unde este mai mult decat probabil ca suprafata betonului sa fie prea greu de imprimat corect. De obicei, ar exista sase matrita de imprimare rigide si o matrita flexibila intr-un set. Ar trebui sa existe cel putin suficiente matrite rigide pentru a cuprinde cea mai ingusta sectiune a caii de rulare, iar matrita flexibila este utilizata pentru a accesa zonele in care nu se pot incadra cele rigide. Majoritatea matritelor de tipar au dimensiuni cuprinse intre o treime si jumatate de metru patrat.

2. Coerenta si consistenta culorilor betonului amprentat

Exista o serie de factori importanti in obtinerea consecventei culorilor la instalarea betonului amprentat dar cel mai important implica utilizarea unei cantitati suficiente de impregnant si intaritor de suprafata pentru beton amprentat si a agentului de eliberare. Intaritorul de suprafata insuficient de culoare va duce la o aparitie necorespunzatoare a modelului de suprafata de beton amprentat, in special pe lucrari mai mari, care necesita mai mult de o livrare de beton proaspat.uniformizarea culorii betonului amprentat

O livrare de beton ar putea fi o nuanta usor diferita sau sa contina putin mai multa apa decat urmatoarea si doar aplicarea liberala a unui intaritor de suprafata suficient de culoare poate uniformiza suprafetele. Acest lucru este deosebit de important atunci cand zona este atat de mare incat este nevoie de mai mult de o zi pentru a pune betonul. O instalare de calitate a betonului amprentat va necesita minimum 2,5 kilograme de intaritor de suprafata color aplicat pe metru patrat. In zonele cu uzura ridicata, cum ar fi intrarea pe alee si in jurul treptelor, trebuie aplicat mai mult intaritor de suprafata de culoare.

Agentul de eliberare nu trebuie lasat la suprafata. Inainte de spalarea agentului de eliberare, suprafata pare mult mai inchisa decat culoarea aleasa. Daca nu indepartati tot agentul de eliberare se poate ajunge  la afectarea  agentului  de etansare, deoarece nu se va lipi de betonul in care ramane excesul de agent de eliberare. Acest lucru poate duce la un aspect neuniform, singura solutie ar fi sa indepartati sigilantul si sa porniti din nou procesul de curatare si sigilare.

3. Durabilitate pe termen lung

Grosimea, compactarea si tipul de material utilizat pentru sub-baza de piatra, impreuna cu integritatea subgradului (adica terenul ferm de sub acesta) este vitala pentru durabilitatea pe termen lung a unei alei din beton amprentat. durabilitate beton amprentatAmestecul prescris corect de beton joaca, de asemenea, un rol important in asigurarea succesului pe termen lung al unui model de pavaj de beton amprentat cu tipar, mai ales daca este vorba despre o alee care trebuie sa faca fata  vehiculului, mai degraba decat doar pentru pietoni. Nu este surprinzator, aplicarea intaritorului de culoare este de asemenea importanta, in consolidarea suprafetei si imbunatatirea rezistentei la impact.

Pentru o instalare a betonului amprentat pentru a dobandi durabilitate pe termen lung, va fi nevoie de minimum 2,5 kilograme de intaritor de suprafata color aplicat pe metru patrat. In zonele cu uzura ridicata, cum ar fi la intrarea pe alee si garaj, impreuna cu zona din jurul treptelor, trebuie aplicata o cantitate mai mare.

4. Reduceti sansa fisurilor de beton

Asigurati-va ca betonul respecta specificatiile.

grosime lucrare beton amprentat

Betonul folosit pentru pavajul cu beton amprentat minimum 320 kilograme de ciment pe metru cub. De asemenea, trebuie sa fie armat cu fibre si sa aiba un agent de antrenare a aerului, toate imbunatatind durabilitatea si rezistenta betonului si contribuie la reducerea potentialului de fisurare ulterioara. Suprafata betonului obisnuit va fi intarita odata cu aplicarea intaritorului de suprafata, dar va fi mai susceptibila la fisurare daca este un amestec gresit.

Betonul trebuie sa aiba grosimea corecta

Pur si simplu, o placa mai groasa din betonul prescris corect este mai putin probabil sa se crape decat una mai subtire. Pentru alei minimul trebuie sa fie in grosime de 100 mm iar in zonele cu trafic intens sau in care, din orice motiv, nu pot fi taiate rosturile de control a fisurilor, betonul trebuie sa fie mai gros.

Folositi o membrana de alunecare daca este necesar

Unele companii de instalare din beton amprentat refuza sa foloseasca o foaie de polietilena intre sub-baza de piatra si beton, pe motiv ca tine apa in beton prea mult timp (in loc sa-i permita sa se imprastie in piatra) si din cauza excesului de apa rezultat imprimarea poate fi afectata.

Argumentul care se opune este acela ca polietilena actioneaza ca o membrana de alunecare intre piatra si placa de beton intarit, permitand betonului sa se miste independent. Capacitatea placii de a se misca va reduce acumularea de stres si inseamna ca este mai putin probabil sa crape. Acest argument contradictoriu nu va fi niciodata rezolvat si revine la latitudinea companiei de instalare sa decida daca este necesara o membrana de alunecare pentru o anumita lucrare, avand in vedere setul sau unic de caracteristici. Un antreprenor de beton amprentat trebuie apoi sa-si asume propriile decizii.

Pozitioneaza corect rosturile de contractie

rosturi de contractie beton amprentat

Rosurile de miscare in beton sunt invariabil articulatii de contractie, (candva denumite articulatii de control a fisurilor, nu sunt imbinari de expansiune) si ar trebui considerate cea mai slaba optiune. Acestea ar trebui sa fie pozitionate acolo unde betonul este probabil sa se fisureze, astfel incat instalatorul sa poata avea cel putin un control asupra fisurii care va avea loc in mod inevitabil, in loc sa permita betonului sa crape aleatoriu pe suprafata sa. Rolul rosturilor este acela ca sa permita mişcarile libere a secţiilor construcţiei si sa fie preluate fara pierdere de lichid şi controleaza fisurarea şi consumul de armatura in condiţia in care este asigurata impermeabilitatea lucrarii.
Condiţiile naturale (temperatura, variaţii de temperatura, umiditatea, atacul chimic şi mecanic, ultravioletele etc.) influenţeaza radical alegerea materialului. Imbinarile de control a fisurilor trebuie taiate in zone de stres ridicate, cum ar fi la colturile exterioare ale cladirilor, unde se incearca sa se traga beton in doua directii (adica de la o linie la 45 ° pana la coltul exterior). In plus, pentru a contribui la reducerea fisurilor aleatorii, dimensiunea maxima a placii pe intreaga suprafata betonata ar trebui sa fie limitata la 20 m² si ar trebui sa aiba un raport lungime maxima pana la latime de 2: 1, prin urmare, o carare lata de trei metri ar trebui sa aiba o imbinare de contractie la fiecare sase metri .

Nu taiati prea tarziu articulatiile de contractie

Nu este surprinzator, daca se preconizeaza ca o placa de beton se va crapa la intamplare, fara ca taieturile de contractie sa fie taiate, are sens sa se faca aceste taieri mai devreme decat mai tarziu. Tipul si pozitia rosturilor de contractie vor determina daca acestea vor fi taiate inainte sau dupa ce placa s-a intarit. O taietura moale facuta in ziua turnarii ar trebui sa fie cuprinsa intre un sfert si o treime din adancimea betonului si o taietura de fierastrau fir diamantat facuta mai tarziu ar trebui sa fie cuprinsa intre o treime si jumatate din adancimea betonului. Intentia este ca, daca stresul din beton sa genereze o fisura, acea fisura sa apara in partea ramasa netaiata a rostului de contractie. In acest fel, nu se va schimba aspectul suprafetei de beton, asa cum s-ar fi intamplat in cazul fisurilor aleatorii.

5. Reduceti intretinerea

Folositi etansant acrilic pe baza de solvent

 

sigilarea betonului amprentat

Etansantii acrilici pe baza de solventi trebuie utilizati pentru suprafete de beton amprentat, mai degraba decat pentru etansanti acrilici pe baza de apa, deoarece sunt mult mai usor de remediat daca apar probleme. Niciuna nu poate fi utilizata decat daca suprafata betonului este complet uscata, in afara de dificultatea lucrarilor de rectificare si a costurilor, exista prea putine motive pentru a utiliza un material de etansare pe baza de apa. Betonul amprentat cu model va arata mai bine daca este sigilat din nou la fiecare trei-cinci ani si aceasta este o procedura relativ simpla cu substante de etansare pe baza de solvent. Este mult mai dificil cu etansantii pe baza de apa.

Umpleti rosturile de contractie cu silicon

In afara de re-sigilarea la fiecare cativa ani, betonul amprentat nu necesita intretinere. Cu toate acestea, cu exceptia cazului in care taieturile de suprafata realizate pentru a crea rosturi de control a fisurilor sunt umplute cu silicon, buruienile se pot dezvolta in articulatii. Umplerea imbinarilor cu un material de etansare siliconic colorat sau neutru nu numai ca va arata mai bine, ci va impiedica acumularea de murdarie si pietre mici. Pietrele pot deteriora marginea taiata a betonului si murdaria poate oferi o baza pentru cresterea buruienilor.

BetonPro optiunea ideala pentru lucrari de beton amprentat si beton elicopterizat.

Pentru orice proiect care implica realizarea de lucrari de beton amprentat in Ialomita, nu ezitati sa contactati echipa BetonPro pentru oferta personalizata.

Sediul Social.

Str. Principala. Salatrucel jud. Rm Valcea